top of page

10 актуални сватбени теми


В последните години нашите булки стават все по-креативни и сватбите ни стават все по-пъстри, индивидуални и красиви. Ако преди беше рядкост сватбата да има тема, то днес все повече булки предпочитат да придадат индивидуалност на сватбата си с избора на тема, което да отговаря на техните вкусове и характер. Затова реших да дам няколко идеи за актуални теми за 2018:

1.Rustic

мелодика рустик сватба

Рустик темата определено набира сили в последните години. Тя може да се опише с меките си натурални цветове в кънтри или градинска стил. Често включва стилистични елементи като кора от дърво, канап, зебло, дървени и метални детайли и много зеленина. Тази тема внася нежност, уют и непретенциозност. Пънчета, бурканчета с цветя, стъкленички и фенери, всички те са подходящи за украса. Цветята често са по-полски, малки и непретенциозни: гипсофил, спрей рози, хризантени, шибой, божури и други.

2.Класическа

мелодика класическа сватба

Класическата сватбена тема е втората по популярност. Въплъщава в себе всички традиционни елементи от бялата рокля до елегантната декорация и калъфите за столове. Всичко в декорацията трябва да внушава усещане за тържественост и цветовете са по-класически: бяло, екрю, златни или сребърни елементи, кристали, бордо или розово. По-рядко се срещат и по-нетрадиционните за сватба цветове: черно за акцент, главно в комбинация с бяло, бордо или розово или тъмносиньо.

3.Градинска/горска

мелодика градинска сватба

Както сама подсказва този тип сватба се провежда главно на открито и включва в себе си много цветя, естествена зеленина и натурални свежи елементи. Подходящи са и по-закачливи еементи: количка или колело с цветя, градинска мебел или мебели от ковано желязо, указателни табелки, фотокътчета на открито, лимонаден, сладоледен или сладък бар и много други. Имайте предвид изрично да предупредите гостите на сватбата, че сватбата ще е на открито. По някога слънчезащитното масло и равните обувки за задължителен атрибут в подготовката на всеки гост. Не ги забравяйте и вие!

4.Винтидж сватба

мелодика винтидж сватба

Тази сватбена тема си остава една от предпочитаните. Въпреки че има подобни елементи с рустик темата, винтидж стилът има повече историческо усещане и детайли, които изглеждат остарели и внасят нотка носталгия. Тя отново е подходяща за сватби на открито или ресторанти с повече естествени елементи: стени от камък или дърво, повече естествена светлина или повече растителност. Ако ресторантът ви пък е по-кокетен и с луксозна нотка, може да се спрете на шаби шик темата. Тя е близка до винтидж темата, но с повече дантели, перли и по-кукленско усещане.

5. Съвременно и бляскаво

мелодика модерна сватба

Модерен подход към сватбата с бляскави елементи, изчистени линии и метални акценти. Това е темата, в която нямате ограничения или нужда от сравнения с класическите сватби. Вместо голям обемен букет, защо да не сложите на масите на гостите по-геометрични и футуристични аранжировки? Или пък абсолютно изчистени аранжировки с по-малко цветя, но повече блясък от свещи или метални свещници.

6. Плажна тема за сватба

мелодика плажна сватба

Винаги актуална през летния сезон. Тема, която въплъщава в себе си морския бриз, сините вълни и топлия пясък. Украсата почти винаги включва мидички, пясък и морски звезди. Цветовете почти винаги включват нюанси на синьо (тюркоазено, тъмносиньо, небесносиньо, бебешкосиньо и други). Често има и съчетание с жълто, златно или кафяво. По отношение на аранжировките, няма ограничения: тази тема може да се осъществи много близко като визия до класическата сватба с големи аранжировки и много цветя, а може и да има много по-неформален плажен изглед и да се почти без цвята, но с много морски декорации.

7.Винена сватба

мелодика винена сватба

Сватбите, които се провеждат във винарски изби и лозя, са предпочитани от младоженците, които искат да поканят по-малък брой гости, но за сметка на това да им предложат качественото и незабравимо преживяване. Алтернативно, може да се проведе в ресторант, с по-изчистена атмосфера, към която да се добавят елементи, като бутички и коркови тапи. Цветовете често са по-тежки: бордо, тъмносиньо, тук-таме черно или златно. Присъства зеленина, а защо не и плодове: грозде, нар, сливи или други.

8. Бохо шик

мелодика бохо шик сватба

Мислете бохемски, но все пак включете луксозни стилистични елементи. Ефирни материи, орнаменти, дантела и много небрежен шик-така бих описала този стил. Цветовете често са пъстри и конкретни: присъстват кафяво, бордо, петроленозелено или друго в съчетание с по-нежни, понякога и ярки цветове: жълто, розово, оранжево. Дантелата е по-често едра и ръчно-плетени, присъстват и пера. Аранжировките са по-често по-малки по обем и по-асиметрични, с много стърчащи зеленини и много естествен изглед.

9. Re-do Rustic

мелодика re-do rustik сватба

Познатият рустик стил, но с повече модерни акценти и блясък. Тук вече има повече цветя и повече по-големи цветя: хортензии, далии, кралски хризантеми. Често има и по-арт елементи, като стативчета с имената на гостите, цветно стъкло или индивидуално меню с арт изглед. Свещите са повече. Понякога може и да се внесе допълнителен акцент с пайетени покривки или златни прибори.

10. Тропически шик

мелодика тропическа сватба

Очаквайте да видите много зеленина през идната година. Тропически листа, в частност бананови листа ще бъдат видни елементи в тази забавни и набираща популярност тема. Може да добавите и плодове: ананаси, кокосови орехи, манго. Цветовете обаче не се ограничават само да зелено и бяло: можете да добавите цветни корали или пъстри подложни чинийки.

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page