top of page

6 сватбени съвета, които изглеждат добри, но не са


Ако сте решили да впечатлите всички на сватбения си ден, то вероятно сте прочели повечето сватбени сайтове и сте говорили с всички омъжени приятелки. Ето няколко съвета, които ще получите от тях или ще прочетете в интернет, на които е добре да не се предоверявате, ако искате сватбата Ви да бъде магическа.

Лош съвет 1: Ако искате забавна сватба, ползвайте сватбен водещ, когото вече сте видяли на друга сватба и се е справил добре

Реалност: Разбира се, не казваме да вземете водещ без опит и препоръки. Просто истината не е толкова проста, колкото много хора по форумите си представят. Повечето сватбени водещи имат определен брой шеги и забавни истории, но ако вече веднъж сте ги чули, няма да Ви е толкова забавно като първия път. Бъдете внимателни и към хора, които парадират с това, че изготвят „абсолютно индивидуален сценарий“ на всяка двойка. В повечето случаи това не е вярно. Вместо това, най-добре потърсете помощ от сватбен агент или диджей, който е виждал водещия на повече от една сватба и има представа колко опитен е. Най-важното качество, за което да внимавате, е дали той/тя импровизира на момента и дали може да реагира на случващото се между гостите. Ако импровизира, това е добър знак. Задължително го/я предупредете, че гостите Ви са го/я виждали на предишна сватба, за да подготви по-различна програма.

Лош съвет 2: По-добре е да имате по-малко цветя на сватбата, за да не убивате горките цветя

Реалност: Никой не убива цветя за Вашата сватба. Цветята са отрязани, а не изкоренени, така че след време пак ще цъфнат. Затова не се органичавайте! А ако сте от хората, които наистина държат да бъдат екологични и искате всичко да е еко (например, сте поръчали вегетарианско меню, за да не се убиват животни), то има доста добри идеи с цветя в саксийки, които могат да допълнят Вашата индивидуалност. После може и да ги раздадете на гостите на сватбата. И едно задължително правило: ако искате да сте екологични, в никакъв случай не поръчвайте изкуствени цветя. Те се правят от пластмаси, които не са разградими, затова след като се амортизират от използване, ще останат в природата за хиляди години.

Лош съвет 3: Ако искате наистина вкусна и красива торта, просто изберете снимка от интернет и вашия любим пълнеж

Реалност: Истината е, че не от всеки пълнеж за торта става сватбена торта, особено на етажи. Ако държите тортата Ви да е оригинално тирамису, например, все ще се намери кой да Ви я направи, даже може да Ви обясни как ще стане като сложат поставка в самата торта и я облекат отгоре с глазура, но най-вероятно тортата ще се разпадне много преди сервиране.

По-добре е да пробвате различните вкусове, които предлагат набелязаните от Вас сладкари, и да изберете от тях. Така не би трябвало да има проблем с тортата, транспортирането и съхранението й до разрязване.

Лош съвет 4: За да впечатлите гостите си, поръчайте гурме меню

Реалност: Гурме менютата често включват различни съставки, които не всеки яде. Започваме подред: скариди, октоподи и други морски храни, ядливи цветя, които хората не се сещат да изядат, а ги изчистват в края на чинията, дивеч, който не е удобен за рязане, ядки и чесън, които не се забелязват лесно, а може да има алергични сред гостите и много други. Да не говорим, че на сватбата най-вероятно няма всички да са гурме ценители, най-вероятно ще има по-възрастни хора, които може да не възприемат добре водораслите и руколата в порцията си. Затова по-добре да се придържате към по-традиционни менюта, които да са добре подредени в чинията и елегантно декорирани.

Лош съвет 5: Започнете диета преди сватбата, за да може да сте по-слаби на сватбените снимки

Реалност: Колкото по-драстична е диетата, толкова по-лошо ще се чувствате на сватбата, а освен това, роклята може да Ви стане широка. Разбира се, ако искате да влезете във форма, това е похвално, но го направете със спорт и хранителен режим, започвайки месеци преди сватбения ден. Не гладувайте, защото ще се чувствате уморени, а ще има да танцувате цяла вечер.

Лош съвет 6: За да смъкнете бюджета на декорацията, използвайте един и същ букет за колата и младоженската маса

Реалността: Букетите за кола претърпяват много в сватбения ден. Пътуват много километри, стоят на слънце и на топлия капак на колата, може някое цвете да изпадне от скоростта или някое пиленце да мине и да го „украси“. Да не говорим, че при високи скорости и много рядко, може самият букет за кола да се отлепи. Не е добре да останете на младоженската маса без декорация, нали? По-добре поръчайте някакъв по-малък букет или сложете само панделки на колата, но не рискувайте да сте с увяхнал или още по-лошо, липсващ, букет на младоженската маса.

Накратко: не се предоверявайте на съвети, по-добре преценете кое как би сработило за Вас и Вашите гости! Интернет и пълен с автори, които нямат достатъчно знания по въпросите, по които пишат.

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page