top of page

5 типа гости, които не е нужно да каните на сватбата си


Всяка булка си представя сватбата си, заобиколена от най-близките си приятели и роднини. И после идват изказванията на различни гости и роднини от типа: " Трябва да поканим роднината Х, с него баща ти е израснал", "Не може да не поканиш приятелят на третата си братовчедка, въпреки че нямаш представя кой е той" и други такива. Когато младоженци са ни изпращали разпределението по маси, много често в списъка на гостите има двойки "Пешо и приятелка", "Диди и роднина" и други такива. На някои младоженци това не им пречи, но други двойки не могат да се отпуснат от цялото внимание на непознати, което ги притеснява. Ако сте от вторите, ето няколко типа гости, които не е необходимо да каните.

Снимка: Христина Ханджиева

1) Гости, чиито имена не знаете

Това включва:

1.1) приятелката/приятелят на някой от гостите, с която са заедно от цели две седмици,

1.2) онези приятели от морето, които много се зарадваха, че ще има сватба

1.3) хора, които познавате бегло и са се самопоканили на сватбата, дори с желание сами да си платят куверта, вместо да Ви носят подаръци

1.4) компанията, която така и не запомни името на приятелката Ви, но има ли пиене, винаги е на линия и други подобни индивиди

2) Бивши гаджета

Те са в категорията на абсолютното "НЕ". Дори да са от една компания с Вас и да си мислите, че всичко е ок, тази ситуация си плаче за проблеми. Представете си как би се почувствала бъдещата Ви съпруга, ако бившата Ви приятелка се появи в изрязана рокля с гол гръб или цяла вечер се опитва да привлича внимание на дансинга, на своята маса или още по-крайно, на младоженеца. Не е срамно да не поканиш бившите си гаджета на сватбата и ако те наистина са стойностни хора, би трябвало да разберат, да не създават проблеми и да не говорят глупости за партньора Ви.

3) Далечни роднини

Още от детство си чувала за баба Пена от с. Оходен, но никога не си имала честта да я срещнеш. Е, сватбата далеч не е най-подходящото време да се запознаваш с далечните си роднини. От една страна, не ти се иска да трябва да фамилиярничиш с непознати и да се правиш на доброто дете, което те очакват, а в същото време да ти свалят жартиера и да танцуваш по своя скандален начин, който приятелят ти обожава. От друга, може би не искаш да има истории какво дете беше и как ти сменяха пелените, а каква голяма стана. Така че от роднините, само най-близките, които много добре знаят най-унизителните ти моменти от детство и няма да тръгнат да се връщат 20 години назад.

4) Хора, които не харесвате

Ако някой от Вас не харесва някого от компанията, просто не го канете. Лично моето виждане е, че животът е прекалено кратък, за да се прекарва в излишно лицемерничене и ако някой не ми е приятен, просто не се виждам с него. Е, сватбата е чудесен повод да разграничите хората, с които наистина искате да сте, и тези, които е крайно време да махнете от живота си. Но те може да Ви се обидят? Не сте деца, ще го преживеят.

5) Ваши колеги и колеги на родители

Това включва и шефа, и новата колежка и всички останали, които не искате да идват. Сватбата не е тиймбилдинг за фирмата, така че това да не поканите всички от фирмата си е напълно в реда на нещата. Ако сте в готина фирма и харесвате всички, супер, канете на спокойствие! Но ако сте във фирма, в която шефът Ви е главно действащо лице във всичките Ви кошмари, не забравяйте, че сватбата е една за цял живот, а работата, която не Ви харесва, ще е само за следващите няколко месеца/година. Кое е по-важно тогава? Правилно.

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page