top of page

6 нестандартни сватбени идеи


Чудили ли сте се какво да направите, за да разнообразите сватбата си? Харесвате традиционното, но пък нещо по-оригинално също Ви се иска? Искате сватбеният Ви ден да бъде по-модерен, по-забавен и разчупен? Тогава значи сте на правилното място! Четете и записвайте – 6 нетрадиционни идеи за щура сватба!

1. Букет от…

Обикновено всяка булка си мечтае за съвършения букет от много, най-различни цветя и обикновено е именно с такъв на своята сватба. Но защо трябва да се ограничаваме само до цветята? Страхотна идея за булчински букет е той да бъде направен от брошки. Ето и какви са неговите основни предимства пред този от живи цветя: 1) никога няма да увехне; 2) можете да разчитате на наличност, тъй като брошките могат да се купят месеци преди сватбата, докато желаните от Вас цветя не винаги ги има в деня или сезона на сватбата Ви; 3) всяка една брошка може да Ви влезе в употреба след сватбата. Такъв тип букети са много красиви и креативни и ако Вие се появите с такъв на сватбата си, то определено ще съберете погледите!

2. Тагни ме, ако може

С всеки изминал ден социалните мрежи стават все по-неразделна част от нас. Често се случва на сватбите гостите да си правят снимки с други гости, с младоженците или пък на самата декорация или зала, като след това ги качват във фейсбук или пък инстаграм и... не винаги достигат до Вас. Понякога дори улавят някой страхотни моменти, които например фотографът не е успял. Ето затова е супер идея да си направите табела, чрез която да ги помолите, ако правят снимки на сватбата и решат да ги качат в интернет, да отбележат и Вас и да изпишат Вашия хаштаг /например #ИваниЯна2015/.

Друга оригинална идея е да направите малък фото кът в залата, където ще бъде празненството. В този фото кът трябва да настроите фотоапарат да снима сам и да го поставите върху стойка. Може да оставите най-различни забавни шапки, очила и маски, които гостите Ви да слагат за снимката. А ето го и елемента на социалната мрежа – изготвяте си една рамка, в която да се снимат близките Ви, като тя да бъде оформена като страница от фейсбук/туитър/инстаграм. С тази хитра идея хем Вашите гости ще могат да се забавляват по време на вечерта, хем Вие ще имате купища забавни снимки, на които да се смеете на медения си месец.

3. Чудна торта с крем

Традиционно на сватбата има прекрасна голяма торта на няколко етажа. Да, традициите са хубаво нещо, но защо да не ги поразчупите? Страхотна идея е вместо сватбена торта да поръчате сватбени понички или пък мъфини. Можете да ги декорирате както в нежни пастелни цветове с цветя, така и тематично, например ако сте фенове на котенца, кученца, пингвини, охльови или други. Това ще изненада гостите Ви, сладкишът ще бъде изнесен по-бързо, тъй като няма да се налага се бъде рязан, а най-малките ще бъдат много развълнувани. Много често в края на празненството близките Ви са толкова сити, че дори не изяждат тортата, а само я опитват. Ето затова малките кокетни мъфини и понички са добър вариант, защото ще бъдете сигурни, че ще бъдат изядени или поне прибрани за по-късно, а не изхвърлени в коша.

4. Ах, тези бутониери!

По традиция на младоженеца, кума и шаферите се слагат бутониери. Тъй като обаче знаем, че мъжете винаги си остават деца, бутониера под формата на фигурка на любимия супер герой би ги зарадвало. Ако пък не сте чак толкова дръзки, можете да направите бутониери от две мини ски например, за запалените по ските или пък с китари, микрофони и т.н., ако близките Ви се занимават с музика. Това определено ще провокира широки усмивки, защото ще бъдат някак лични.

5. Подаръци ще има за всички от сърце.

Ако Ви предстои Големият ден, то със сигурност се чудите какви подаръчета да направите за гостите си. Ако е ключодържател, сапунче или медче може би след 1-2 месеца ще бъде прибрано в някой дълбок шкаф. Ако пък е нещо за ядене, например френски макарон, не всеки би го изял, а на някой може и да не му хареса, което пък никоя булка не иска. Не е ли най-добре подаръчето да е нещо полезно, нещо, което да влезе в употреба на притежателя си? Според мен оригинален и много полезен подарък би бил комплект „Деня след сватбата“. Този комплект може да съдържа всевъзможни полезни неща – като се започне от малка водичка, през десертче и хапче против главоболие, до мини крем за уморени крака. Всичко това може да бъде събрано в малка красива торбичка с надпис с вашите имена и датата на сватбата. Така хем ще имат нещо сантиментално за спомен, хем нещо, което определено ще влезе в употреба след безкрайния купон предишния ден. Повярвайте ми, купонджиите ще оценят този жест!

6. Пътешественическа сватба

Тази интересна идея е вдъхновена от наши чаровни младоженци. Те обичат да пътуват и искаха сватбата им да носи именно този дух. Интересната тематика позволява и голямо развихряне на въображението. Не само, че масите бяха с имена на държави, а таблото като карта на света, но дори декорацията по масите на гостите беше тематична! На маса „Русия“ имаше малка и голяма матрьошка, на маса „Египет“ имаше пирамиди и египетска богиня, а на маса „Кения“ имаше жираф и чернокожо момиче. Ако и Вие носите такъв дух, защо да не направите и Вашата сватба в такъв стил, с държавите, в които Вие сте ходили? А ако обичате България и родния фолклор, защо да не направите такава тематична сватба с маса „Добруджа“, където златни житни класове я украсяват? Или пък музикална сватба, с маса „Джаз“ или пък „Блус“? Направете сватбата си незабравима, избягайте от традициите, приложете креативност и въображение!

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page