top of page

Сватбен етикет: Какво трябва и не трябва да се пише на поканите за гостите?


Преди да поръчате поканите, може да се консултирате с фирмата, която ще ги печата за текста, а също и ако имате сватбен агент, той ще ви даде доста примери и идеи. Но има няколко правила. Поканите трябва да включват имената на младоженците и на кумовете и да се споменават семействата на родителите. Например, "Име на булката" и "Име на младоженеца" и техните родители имат удоволствието да Ви (или "ви" в зависимост от смисъла) поканят..."

Обикновено кумовете се споменават след целия текст на поканата: "Кумуват ... и ...". Винаги по етикет името на булката е първо и след това е името на младоженеца. Също така, името на кумата е преди името на кума.

Бъдете особено внимателни с местоименията: "... и... ви канят на сватбеното си тържество", а не "на сватбеното им тържество". Задължително четете и препрочитайте поканата стотици пъти, преди да я поръчате и я дайте на други хора да я четат, защото от фирмите за поръчка на покани няма да ви изредактират поканите. И за да не се случи да поръчате поканите с грешен текст, четете отново и отново дума по дума!

В сватбената покана трябва да пише задължително часовете и адресите на местата на гражданския брак/изнесения ритуал, църковния брак и празненството в ресторанта/уелкъм дринка.

В поканата по етикет не са пише:

  • Предпочитания за подаръци: това може да се включи в сватбения сайт или да се дискутира допълнително

  • "Само за възрастни" или "без децата": просто напишете поканата адресирана само до родителите и би трябвало да се сетят или поне да попитат. Ако няма обратна връзка по въпроса, може да се чуете с тях, за да ги питате дали ще дойдат и тогава в хода на разговора може да се поинтересувате дали ще имат възможност да останат до по-късно или ще се прибират при децата по-рано.


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page