top of page

Подаръци за гости на сватбата


Подаръци за гости, наричани още "сватбени спомени" са начин младоженците да изразят своето благодарност към гостите, които са се присъединили към техния сватбен ден.


Подаръци за гостите на сватбата

Ако и Вие се стремите да подарявате практични и оригинални подаръци, които да влизат и в определен бюджет, то имаме лоша новина - изправили сте се пред трудна задача. Но ние сме тук да помогнем с идеи:

🎁 Вкусните подаръчета за сватба - бурканчета с мед, шоколади, курабии, бонбони с инициалите на младоженците, макарони и каквото друго намислите. А защо не парченце от любимия Ви десерт? Или пък символните целувки? Някои младоженци избират и по-нетрадиционна интерпретация на сватбената торта, в която се разрязва макет на тортата, а самите парчета за гостите са в бурканчета с капачка и вързана лъжичка, за сутринта след сватбата.🎁 Сватбени сувенири - предмети, свързани с темата или интересите на младоженците или пък традиционните: керамични фигурки. Например, ако някой от младоженците е пилот, то подаръчетата могат да са мини самолетчета. Или отварачки-глобусчета и т.н.

🎁 Благодарствени картички - елегантна и бюджетна идея е да изберете картички с благодарствен текст и красив дизайн, които да раздадете на всеки гост.

🎁 Малки растения - подарете на Вашите гости малки растения или семенца, които да посадят у дома. Това е символичен подарък, който дълго ще напомня за Вашата сватба. Ако държите вашите подаръци да бъдат на видно място в дома на гостите ви, то кактусчетата ви дават най-голям шанс. Други популярни растения са дървото на живота и сукулентите.

🎁 Подаръци в типично български украски - особено популярни сватбени подаръци за гости на международни сватби. Такива са дървените шишенца с розова вода или дървените фигурки в народни носии.

🎁 Малки бутилки алкохол - най-популярни високоградусови сувенири за гостите са бутилчиците от 50мл с ракия и персонализиран етикет. В същото време, може да бъде и алкохол в цвета на сватбата: вишновка за червени сватби, просекко или розе за розови, лимончело за жълти или лимонени сватби, синьо вино за сини сватби и т.н.

🎁 Различни подаръци за жени, мъже и деца - ветрилата са особено практичен подарък за гостите на сватба, но са по-скоро подходящи за жените. В тези ситуации мъжете получават пури, бутилчици алкохол, слънчеви очила, а пък децата – шоколадови яйца или нещо друго сладко или дребна играчка.

🎁 Магнитчета: тук не става въпрос за Ваша снимка за всеки гост. Рядко хората биха си сложили чужди снимки на хладилника. По-скоро се правят сладки магнитчета с мечета, птичета или котенца с Вашите имена и датата. Това определено е подаръкът, който най-малко остава по масите.

🎁 Камъчета с рисунки: белите камъчета са идеални за създаване на малки сватбени сувенирчета с рисунки по тях. Като вариация, също сме правили малки дънерчета с канапче за закачане и рисунка по тях.

🎁 Книгоразделителни: много чест подарък, като могат да бъдат и много красиви, с любими цитати, което ще ги направи много персонални.

🎁 Полускъпоценни камъни в пликче или бутилка: всеки камък има своя енергия и красота, да не говорим, че са в прекрасни цветове, които могат да допълнят декорацията на сватбата.

🎁 Ключодържатели: те могат да са много красиви и в сватбената стилистика. Примерно, като ключ (който освен това е отварачка) с посланието: “Любовта е ключът към щастието”
По-скъпите подаръци:


🎁 Книги – може да подарите копие от своя любима книга. Това е страхотен подарък, но пък е доста извън нормалния бюджет за подаръци за гостите. Плюсът е, че може да подарите по една книга на семейство.

🎁 Моментни снимки - като подарък за Вашите гости можете да ангажирате фото будка. Гостите се снимат с Вас или без Вас, а след това им остават доста забавни снимки за спомен. Последните години фото будките жънат голям успех сред гостите.

🎁 Дарение вместо подаръчета - ако не успявате да си харесате подаръчета за гости, то можете да дарите парите предвидени от тяхно име. Съответно след това можете да оставите послание пред всеки гост че сте дарили от негово име X лева на организацията.

Помислете за нещо, което отразява вашата индивидуалност и стил, и което ще бъде специален подарък за гостите ви. Независимо какво изберете, най-важното е да изразите своето благодарение към всеки, който е споделил радостта на вашия специален ден.


Подаръците за кумовете:


За голямо щастие, вече мина времето на подаряване на нощници и ризи за кумовете. Днес, най-честата практика е да се подаряват екскурзии заедно с младоженците. Ако не можете да се организирате за общи пътувания, може да им подарите преживяване само за тях: вечеря на тъмно, СПА уикенд, скачане с бънджи, дори по-странни и забавни от типа на ваучер за каране на трактор (да, и такива има, и да, и такива неща са подарявали нашите младоженци на своите кумове).


Подаръци за децата:

Вече ги споменахме, но ето и няколко идеи за децата:

🎁 Бонбони, шоколадови яйца или шоколад

🎁 Книжки за оцветяване на сватбена тематика

🎁 Детски книжки

🎁 Играчки, особено ако са свързани с темата на сватбата


Подаръци за родителите:

Често родителите не очакват да имат подаръци на сватбата и все пак, това са Вашите най-близки хора. Освен това те оценяват всякакви жестове, дори най-малките. Затова нашият съвет е да не ги пренебрегвате. Ето и няколко неша, които можете да направите за тях:

🎁 Подарете цветя на майките. Можете да ги поръчате заедно с булчинския букет от агенцията си или флориста си. За мъжете често се подарява алкохол. А може и общ подарък за родителите: кошница с цветя, бонбони и алкохол.

🎁 Направете им презентация изненада: по време на вечерята (най-често основното), пуснете презентация със снимки от техните сватби, от Вашето детство и т.н. Върнете ги към приятните спомени от техния живот.

🎁 Благодарете им по микрофона за всичко, което са направили за Вас. Ако имате специални таланти: пеете, изпрейте им песен; свирите, изсвирете им нещо; пишете стихове, направете им малка книжка и я оставете на тяхното място в ресторанта.


Трябва ли да има подаръци за служебната маса?

Въпросът е спорен. Повечето професионалисти не очакват и рядко си взимат подаръчетата, но имаме и колеги, които имат цели витрини, пълни с подаръчета от минали сватби. Можете да питате сватбения си агент за менние, тъй като той/тя познава хората на служебната маса по-добре и знае с какво отношение са те. Но ако се колебаете и няма до кого да се допитате, винаги е по-сигурно да оставите подаръци за служебната маса. Те не са скъпи, но са един допълнителен жест на внимание.


Как да раздадете подаръците?

  • Може да ги сложите на масите на всяко място или междъ двойките,ако е по един за двойка

  • Можете да ги раздадете с помощта на шаферките, при снимките с гостите.

  • Можете да ги оставите на отделна маса или на някакъв специален декор и гостите сами да си ги взимат.


И така, може много още да се каже, но като първоначални идеи, се надяваме да сме Ви вдъхновили да помислите за по-нестандартни подаръци.Comentarios


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page