top of page

Изнесен ритуал – какво може да се обърка?

Всички си представяме ритуала на сватбата, като една от най-красивите и съвършени части в сватбения ден, но понякога не всичко върви по вода. Затова е добре да имате представа какво може да се обърка и да говорите с екипа от професионалисти, за да избегнете гафове в самия ден. И не, тук не става въпрос за дъжд по време на сватбата, за което имахме отделна статия в блога. Става въпрос за чисто човешките ни пропуски, които можем да направим. Ето и най-честите от тях:

Забравяне на важни аксесоари:

Това може да включва забравяне на букети, свещи, пръстени и други необходими елементи за ритуала. Винаги е важно да се уверите, че всички неща са налични и подготвени преди сватбения ден, а най-добре и да са натоварени в колата на родителите или близки хора, за да не мислите за тях в самия ден.

Реално погледнато, единственото без което не можете да се ожените, са личните ви карти. Останалите документи са предварително предадени в общината.

А ако все пак Ви се случи да забравите аксесоари за ритуала, не изпадайте в паника: можете да вземете пръстени от друга двойка, само за ритуала. Свещи за църквата се продават в повечето църкви и т.н. Ще се намери решение, но ще има ненужен стрес.


Проблеми със звука или музиката:

Ако има музикално съпровождение по време на ритуала, може да се случат проблеми със звука или с избора на песните. Уверете се, че озвучителят или диджеят има пълна информация откъде се взима ток, че изпълнителите ще са предварително там за саунд-чек и т.н.

Ако сватбата е във формат на концерт с големи бендове/оркестри, с много микрофони, то изборът Ви на сватбена локация е ограничен. Не всеки ресторант или зала могат да се превърнат в концертна зала. Трябва да се види дали електрическата система има възможност за такива мощности. Също трябва да се уверите, че няма да има проблеми с шума, защото не искате полиция по средата на Вашия концерт.


Недостатъчна комуникация с участниците:

Важно е да се уверите, че всички участници в ритуала разбират своите роли и отговорности. Предоставете достатъчно информация и инструкции на кумовете и шаферите, които ще изпълняват специфични задачи по време на ритуала. Също така, ако имате деца или искате кученцето Ви да носи пръстените, бъдете подготвени за неочаквани изненади. Понякога децата отказват в последния момент, заради сценичната треска, понякога кученцата тръгват в друга посока след гълъб и т.н.


Забравяне на времеви рамки:

Изнесеният ритуал трябва да се проведе в определената времева рамка. Важно е да се планира и координира времето, за да се избегне забавяне или пропускане на важни етапи от ритуала. Уверете се и че водещият няма друго събитие непосредствено преди или след Вашия ритуал, за да не се налага да бърза или да закъснее, понеже предишната двойка е закъсняла. Също така, говорете с ресторанта и с водещия за приемливо време на забавяне, ако има дъжд и се наложи да изчакате преди да започне ритуалът.


Недостатъчна репетиция:

Провеждането на репетиция преди сватбения ден може да помогне за предотвратяване на грешки и недоразумения. Участието на всички участници и пробването на ритуала на място да помогнат за уточняване на детайлите и за осигуряване на гладко протичане на събитието. В чужбина (Западна Европа и Америка) репетициите са почти задължителна част от сватбите. В България нямаме тази практика, понеже по-често ритуалите се случват без участието на много активни фигури: длъжностното лице говори, останалите слушат. Ако ритуалът Ви е по-разчупен, можете да помислите за репетиция, в която да минете през основните части с хората, които взимат участие. Едва ли сватбената Ви локация ще е свободна предишния ден, така че може да направите репетицията и на друго място.


Родителите не знаят къде да застанат:

Добре е родителите също да са на преден план. Изглеждат по-добре, когато стоят изправени, но ще им е по-удобно да са седнали на първия ред столове. За щастие, този проблем се решава лесно: ако имате сватбен координатор или ако имате Reserved табелки с имената на родителите на първите столове.


Церемонията не е позиционирана правилно спрямо слънцето и спрямо фона:

Следете за две неща – първото е слънцето да не свети в лицето ви, а в гърба ви. Неприятно е, когато се налага да сбръчквате лице през цялата церемония. В облачно време светлината е равномерна и както и да застанете, няма проблем. Второто правило е да няма нежелани обекти (контейнери, грозни фасади, паркирани коли) зад гърбовете ви. Понякога това означава младоженците да са обърнати с гръб към гостите си, с оглед да се избегне неподходящ фон. Най-добре обсъдете варианти със сватбения агент и с фотографите.


⁉️ВАЖНИ неща, за които да внимавате:

Издутите джобове с портмонета и телефони на младоженеца и кума, разкопчаните сака, разхлабени вратовръзки, извадени от панталоните ризи, както и телефоните с пуснат звук.

Важно е да се планира и подготви всичко напред и да се обсъди ясно с всички участници. Ако имате сватбен агент и координатор на сватбата, голяма част от тези грешки ще се избегнат от това, че той ще внимава за тях. Ако не, е добре да говорите с всички предварително, за да се знае кой какво прави, в кой момент, на какъв музикален фон и как да е позициониран спрямо акрата и гостите.
コメント


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page