top of page

Изнесен ритуал! Какво да направим, ако завали?


Колкото и да проверяваме прогнозата за времето, няма как да сме сигурни на 100%, че времето ще бъде такова, каквото го прогнозират.


Ние препоръчваме винаги да имате втори план независимо дали ще е хубаво времето или ще вали. Съвсем сериозно Ви казваме, че през годините сме чували всякакви желания на младоженците, в случай на дъжд, включително, че ако вали, ще се организира втора сватба на следващата година на същата дата. За щастие, на тази сватба не валя.


И като цяло, рядко вали на нашите сватби. И все пак сме имали пълни порои, а колкото са по-гъвкави младоженците по върпоса, толкова по-леко минава сватбата в тази ситуация, както за тях, така и за гостите, така и за организаторите.


Имали сме и младоженци, които от суеверие, не искат да коментират варианта за дъжд. Нашият съвет:


По-добре е да сте го изговорили с ресторанта/залата и организаторите, отколкото през целия сватбен ден да се притеснявате и натоварвате излишно.Ето някои препоръчителни неща, които да направите, за да си осигурите спокойствието:


Подгответе алтернативна локация:

Ако имате възможност, предварително подгответе алтернативна закрита локация за изпълнение на ритуала. Може да договорите при нужда, ритуалът да се премести във фоайето на ресторанта или някъде на закрито.

Използвайте чадъри или шатри:

Ако не можете да намерите закрито помещение, можете да разположите чадъри или шатри. Това е особено важно и за техниката, понеже всеки ритуал има озвъчаване, а повечето диджеи не биха изнесли техника на проливен дъжд. Още повече те ще са ценни и ако се окаже, че е много топло времето.


Най-важното: Бъдете гъвкави и позитивни:

Важно е да запазите позитивното си настроение в случай на дъжд. Помислете за дъжда като за нещо символично и особено във Вашата сватбена история! Истината е, че няма кой да скапе или да направи деня Ви съвършен, освен Вас самите. Казвам го, защото дори да имате най-красивата декорация, най-луксозната сватбена локация, най-добрия диджей, ако постоянно си мислите, че денят ви е провален заради дъжд или заради друго, накрая ще останете с лоши спомени.


Какво да очаквате от сватбените професионалисти в случай на дъжд?


От декораторите:

Не мога да коментирам практиките на колегите, но при нас, при колебания за времето, оставяме декорирането на арката за 2 часа преди идването на гостите. Тогава гледаме какво е времето и ако не вали, слагаме арката отвън. Ако вали, чакаме до последно и когато не можем повече да чакаме, слагаме арката вътре. Ние си тръгваме преди да дойдат гостите и после нямаме ангажимент да се връщаме да местим арката в случай на дъжд. Също така не седят две-четири яки момчета в до арката да чакат дали ще завали (освен ако не се уговори такова нещо). В повечето случаи персоналът на ресторантът съдейства с местенето на арката, но за да сте сигурни, че ще съдействат, трябва предварително да го изговорите с тях. Също така го обсъдете с декораторите си, защото при нас поне не всички арки могат да се местят без да се развалят, след като веднъж са направени.


От диджея/озвучителя:

Със сигурност не може да очаквате от озвучителите да си изнесат техниката на проливен дъжд. Все пак ако е валяло преди 2 часа и тревата е мокра, много често озвучителите нямат проблем с това да озвучават. Все пак говорете с тях отново и предвидете шатра, ако имате колебание за времето.


От фотографите:

Повечето фотографи харесват дъждът, защото внася разнообразие в ссватбения ден. Не мисля, че някой истински професионалист ще откаже да снима в случай на дъжд, ако младоженците имат желание за снимки.


В крайна сметка, важно е да се съобразите с метеорологичните условия и да направите всичко възможно, за да осигурите комфорт и безопасност за Вас и Вашите гости по време на изнесения си ритуал.

Comments


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page