top of page

Изнесен ритуал: аксесоари

Днес Ви пренасяме в света на изнесените ритуали и Ви разказваме какви аксесоари можете да имате за ритуала си. Правилото винаги е, че повечето детайли носят по-красив и персонализиран ефект на декорацията, но пък и не трябва да се прекалява.


Затова не е необходимо да имате всички тези аксесоари, вместо това можете да изберете комбинация, която Ви се струва най-удачна за Вашата собствена сватба.


И така, кои са аксесоарите за ритуала/изнесения ритуал?


Чаши за ритуала:

Много често те са украсени и персонализирани, за да останат за спомен. Имайте предвид, че ако чашите са кристални, много по-малко места ще се съгласят да надпишат инициалите и датата. Ако са стъклени, почти навсякъде можете да ги дадете и да сте сигурни в добрия резултат. Гравирането на кристал е просто много по-трудно.


Шампанско за ритуала:

Много често украсяваме чашите и шампанското в един стил и най-често това е доста изчистен стил с естествени цветя и деликатни сатенени панделки. Ако шампанското е хубаво (а то почти винаги е), не е добра идея да се закрива етикета или да се прави на “булка” с тюлове и панделки. Колкото по-стилно, толкова по-добре.


Кошничка с късметчета за хвърляне:

Това са онези малки симпатични оризови или житни торбички с паричка вътре и цветенце, на които децата така се радват. По традиция, трябва да са нечетен брой и не е необходимо да са много: бройката на гостите, делено на 3 е достатъчна.


Химикалка за подписване:

Ако ритуалът не е действителен, а младоженците са подписали предварително, може да се подготви и специална красива химикалка за подписа, например с голямо перо на края. Ако ритуалът е действителен, длъжностното лице носи своя химикал за подписването. В този случай, ще подпишете с обикновен син химикал.


Възглавничка или кутийка за пръстените:

Много често пръстените се носят от малко момиченце или момченце, затова е най-добре да са обезопасени на възглавничка или в кутийка. И като цяло, визията е по-добра от това да са просто оставени на ритуалната маса.


Кошничка с листенца от рози:

Понякога освен пръстените, дечицата носят и кошнички с листенца от рози по пътеката преди да мине булката. Това е практичен вариант за сватби на открито, вместо да се слагат предварително листенца от рози по пътеката до арката, защото при вятър (или дрон) могат да се разпръснат. Докато така, се слагат непосредствено преди да мине булката.


Фунийки с листенца от рози за гостите:

Алтернативно, можете да подготвите за гостите листенца от рози във фунийки, които те да хвърлят, когато свърши ритуала. На снимки седи много красиво, но в действителност, гостите няма да се сетят сами какво да правят с тези фунийки, затова шаферките или сватбеният координатор трябва да ги инструктират.


Табелки за децата по време на ритуала:

Напоследък, доста често децата носят някакви табелки и минават през пътеката в процесията преди булката. Надписите биват всякакви: “Here comes the bride”, “Тук съм заради тортата” или “Последен шанс да избягаш”, може да се напише всичко, което искате.


Кутия за пари:

В днешно време, по-често младоженците си събират подаръците преди началото на тържеството, отколкото по време на вечерята. Затова кутията за пари чака младоженците на масичка на самия ритуал.


Кутия за дарения:

Тя е подобна на кутията за пари, но е за сватби, при които младоженците не искат цветя, а искат гостите да допринесат с парите, които биха дали за цветя, за благотворителна кауза. Кутията за пари е по-малка и задължително трябва да е надписана, за да не се объркват гостите.


Какви принт материали можете да подготвите за ритуала?

Принт материалите по време на изнесения ритуал са за информация на гостите. Може да помислите за сценарий на церемонията на два езика, ако има чуждоезични гости, програма на вечерта, уелкъм табло и т.н.


Разбира се, всеки от тези артикули струва пари. Не е необходимо да имате всички от тях. Може да изберете тази, които Ви харесват най-много и се вписват във Вашия бюджет.


Comments


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page