top of page

Елементи на декорация: платнената салфетка


Всеки знае, че на сватбата има букети и обикновено панделки за столове. Често обаче, въпреки всичко, масите на гостите изглеждат празни и недоукрасени. Ето един хитър съвет от нас как да добавите повече цвят и елегантност в сватбената декорация! Просто вземете под наем от сватбената си агенция платнени салфетки в цвета на сватбата :) За мен платнените салфетки за декорацията са като вратовръзката за мъжкия официален костюм: добавят завършеност и впечатляват с начина си на връзване или сгъване. Ето и малко снимки с идеи, които сме осъществили за наши събития:

1) Оригинално сгъване като самолетче

Разбира се, салфетката е добре да е съчетана и с красива подложна чиния и меню, които да допълват декорацията. Все пак това ще е едно от първите неща, които гостите ще забележат. В случая сме съчетали цветовете на сватбата в салфетката, менюто и цветето, което кореспондира с цветните аранжировки.

2) Оригинално джобче за менюто

За тази романтична декорация сме използвали изключително нежен и луксозен стреч, който кореспондира с покривките и добавя нюанс към цветята. Дантелата се съчетава с детайлите върху картичката с името на гостите и менюто. Подложната чиниия отново се вписва в декорацията: бяла, порцеланова и с орнаменти.

3) Деликатно подаващото се меню

Тук цветовата гама беше доста интересна: патладжанено, бяло, сиво и оранжево. Три от тези цветове присъстват върху самата маса, а оранжевото беше в цветята. Салфетката е в един от двата свежи цвята (патладжаненото и оранжевото), а подложната чиния служеше да осигури контраст със салфтката и масата. Разбира се, сгъването винаги трябва да е красиво, за да направи впечатление.

4) Ветрило с пръстен

Сгъването на ветрило винаги стои красиво на масата. Често използваме златни или сребърни пръстени за салфетки, които често стават любимата част от декорацията на гостите. Определено са оригинални и правят впечаление. В случая сме съчетали златното с тъмнозеленото, като и подложната чинийка е златна. Зеленото на салфетките добавяше нюанс към аранжировките.

Разбра се, има още много начини за сгъване и идеи, които можете да намерите в нашата фейсбук страница и пинтерест.

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page