top of page

Най-честите оплаквания на гостите на сватбата


В идеалния случай гостите Ви ще бъдат безкрайно поласкани, че са поканени на сватбения Ви ден и ще направят всичко възможно да Ви върнат жеста на внимание и ще съдействат с всичко необходимо да се почувствате добре в деня на сватбата. За съжаление, не винаги гостите са толкова мили и внимателни и понякога точно най-близките ще ви стоварят куп оплаквания за избора на дата и програма. Ето и най-честите от тях, както и как да не се стига до тях.

Сваттбена агенция Мелодика

1) "Датата не е подходяща!"

Естествено при едно събитие от 100-120 човека средно е нормално на някого да не му е удобна датата. За годините си на сватбен агент съм чувала какви ли не причини двойките да избират дадена дата за сватбата си: от по-рационалните ("Ресторантът беше зает за другите дати на авуст"), през по-романтичните ("Тогава е годишнината ни, откакто сме заедно"), до най-астрологичните ("Тогава звездите са най-правилно подредени според зодиите ни“). Ако наистина държите на конкретна дата, ще е добре да развиете частична глухота, що се отнася до оплакванията на близките Ви и да се опитате да не допускате мнението на другите да Ви повлиява негативно. Все пак е по-добре за преглътнете няколко оплаквания, отколкото цял живот да мислите, че не сте се оженили на най-правилната или късметлийска дата. Ако сте от двойките, които са съгласни на компромиси, можете да попитате най-близките си, като отново не е сигурно, че няма да има недоволни. Колкото повече хора попитате, толкото повече мнения ще чуете и толкова повече хора накрая ще кажат: "Ето как не ни послушаха". Да не говорим, че понякога двойките нарочно избират ден през работната седмица, тъй като тогава има по-добри цени и повече избор на свободни професионалисти. Тогава със сигурност ще има оплаквания, но гледайте да не им обръщате внимание.

2) "Времето е твърде топло/студено"

Истината е, че можете да направите много малко по отношение на времето. Разбира се, би било доста предвидливо да помислите за чадъри, тенти или закрита част, където гостите да се скрият, ако е много слънчево или вали дъжд, но като изключим това, няма какво друго да се направи. Все пак гостите Ви не са малки деца (като изключим децата), така че сами са отговорни дали ще са облечени добре и колко ще седят на слънцето. От Ваша страна е добре да сте максимално подготвени, например с кошове с ветрила, чадъри и други, които да ползват гостите при необходимост.

3) "Цялата сватба трябваше да седя до напълно непознати хора"

Добре е, когато разпределяте гостите, да мислите и за техния комфорт. Не винаги обаче големината на масите Ви позволява да не разделите компании или да не сложите някой непознат към друга компания. Все пак, ако сте изправени пред такъв избор, най-добре да сложите при непознати някой доста социален и доста екстровертен човек, който лесно ще завърже приятелство и така и така ще прекара повечето време на дансинга. Ако се опасявате от друга страна от семейни конфликти, говорете с роднините си предварително по въпроса, за да намалите вероятността от коментари като "Аз защо бях на масата на старците?", "Как можеш да ме сложиш на една маса с майка ти/баща ти?" и други такива. Колкото повече информация имат гостите, толкова по-добре.

Нашите младоженци: Катерина и Стефан

4) "Имаше прекалено много време между църквата/гражданското и ресторанта"

Затова е измислен уелкъм дринка ;) И все пак, на младите Ви гости по не им пречи да седят 2 часа на крак на коктейлче, докато възрастните роднини биха възприели това като голямо изпитание. Добра идея е да направите фотосесията преди ритуалите и след тях да прекарате повече време с гостите си на по-кратък уелкъм дринк. Ако не искате, говорете с приятели или със сватения си агент за идеи какво би могло да задържи вниманието на гостите за по-дълго, така че да не усетят липсата Ви. Вариантите са много: красив и свеж сладък бар, лимонаден бар, атракции за децата, карикатурист, фокусник или друго. Така хората ще останат приятно изненадани от изненадата, която сте им подготвили.

5) "Цяла вечер не ни обърнаха внимание младоженците"

Тъжно, но факт. Някой хора не си дават сметка, че освен тях има още 120 човека и ако тръгнете да обръщате индивидуално внимание на всеки, няма да имате време за друго. Един вариант е да минете за наздравица по масите, като ако сте решили да събирате тогава подаръците си, това ще отнеме доста време. Друг вариант е да помислите кои са хората, които биха Ви се обидили и да отидете само при тях. Все пак и да пропуснете, това не трябва да Ви кара да се чувствате зле, понеже това е Вашият ден и е нормално да не мине в мислене кой евентуално би се обидил, ако не направя нещо, а в танци и добро настроение. Ако има обидени, говорете с тях после.

Разбира се, има още много неща, за които хората могат да помрънкат: "Не е удобно за паркиране", "Паркингът е много скъп", "Кумата не беше облечена добре" и т.н. Просто гледайте да се абстрахирате от такъв тип коментари. Ако имате и доверен човек или сватбен агент, който да обира такъв тип коментари и да предоставя информация за всичко, което вълнува гостите по-добре. Ако не, просто се успокойте и не забравяйте, че все ще има някой, който да си мрънка за нещо и няма как да го повлияете.

Снимки: SV Studio

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page