top of page

Природни вдъхновения


Природата винаги е вдъхновявала артистите, независимо в коя сфера творят: музика, флористика, рисуване, дизайн или друга. А в нашия екип можем да се похвалим с две певици (и половина), една художничка и един архитект, а и част от останалите се занимават с различни видове изкуство, макар и по-любителски. И ето, че съдържанието на статията вече не е изненада. Това са само част от снимките, които ни вдъхновяват и радват и ни карат да поемаме всяко нова предизвикателство с готовност, като сме придружили снимките с евентуални сватбени реализации, които решихме, че подхождат на природния момент, отразен в снимките.

Тъмнолилаво и тъмносиньо

Северното сияние може да вдъхнови всяка творчески настроена булка :) Сватбеният й агент също. С помощта на подходящо осветление може да се постигне загадъчност и умерена тъмнина, която не би пречила на фотографите и видеооператорите. Свещичките могат да пресъздадат светлинките на небето и цветовата гама да се доближава до небесните тонове на нощното небе.

Синьо и лилаво

"Розовото езеро", както го наричат французите, също е вдъхновило доста картини и стихове през годините. Защо да не вдъхнови и сватбената декорация? С кристални свещници, пречупващи лилавата светлина, може да се постигне усещането за водата, която по принцип е розова, но като се вгледаш в нея, всъщност е прозрачна. Цветята може да са основно мини рози и хортензии, защото те са деликатни и пресъздават добре пяната на вълните.

Коралово и тюркоазено

Розовият плаж в Италия е достоен да вдъхнови всяка сватбена тематика. Представлява природна забележителност, която освен че е удивителна, е и безкрайно романтична. В същото време тюркоазеното и кораловото са много красива комбинация и изглеждат свежо и оригинално. Даже не е необходимо да споменавам, че гостите ви едва ли са били на друга такава сватба. Подходящи са всякакви не-прекалено формални декорации в DIY стил.

Синьо-зелено с оранжево

Още една нетипична цветова гама, която е вдъхновена от морето. Често казвам колко обичат сватбите на морска тематика, защото една с една не си приличат. Правили сме както сватба в тъмносиньо с розово, жълто и червено, за да пресъздадем кораловите рифове, така и сватба в бяло-синьо и тук-таме пясък, мидички и перли. Въобще възможностите са безкрайни. Конкретно за оранжевото и тюркоазеното, едва ли гостите ви ще очакват това съчетание, а при добра концепция, може да стане много красиво.

Кралско синьо, лилаво, наситено розово, цикламено, оранжево и жълто

Звучи като прекалено много цветове, които трудно биха си подхождали, но всъщност са точно цветовете, които може да се видят в един морски залез. В същото време се получава доста красива и пъстра декорация, която определено ще създаде настроение в гостите ви. Как си представям една романтична Средиземноморска сватба? Точно по този начин :)

Есенно вдъхновение в оранжево, жълто и кафяво

Преди години организирахме една есенна сватба с тикви, пълни с цветя. Но истината е, че есента дава възможност за най-различни интерпретации, включително с моите любими високи аранжировки. И най-хубавото: през есента дори зеленината в букетите може да е оранжево-червена.

Червено и черно

Черното не е най-често използваният цвят за сватби, но определено комбинацията на черно и червено е доста силна и темпераментна. Подходяща е за бурни връзки с много страст и силен характер на младоженците, което не е задължително да означава неразбирателство в двойката. По-скоро става въпрос за хора, които правят нещата по свой начин, независимо от мнението на обществото.

Кафяво и кремаво

Това със сигурност е една по-спокойна, макар и не толкова често срещана сватбена комбинация, поне за двойките, с които работим. Може да бъде вдъхновена от скалите, които са един от символите на устойчивостта. Също така близки аналогии са кафето и шоколадът. Но със сигурност е доста стилна цветова гама, въпреки че не би допаднала на всеки.

Пъстра сватба в кралско синьо, бяло, зелено и оранжево

Това е поредното потвърждение, че природната пъстрота може да даде една неочаквана, но много красива цветова гама на сватбата. Както в един залез се срещат и топлите и студените цветове, така може да се направи красиво съчетание на топли и студени цветове за масите на гостите. За всякакви по-пъстри цветови гами са подходящи по-небрежно подредените аранжировки. Също така зеленината, клонките и сухите растения биха били възможни допълнения.

Blush цветовата гама

Както небето може да има всички нюанси на бледорозово, така и сватбата може да има в себе си бледорозово или така наречените blush нюанси. Освен че изглеждат изключително красиви и традиционни, са подходящи, както за по-класически аранжировки, така и за по-винтидж стил на сватбата. Също така има доста цветя, които носят такъв оттенък, така че аранжировките могат да се получат доста разнообразни.

Зимно лилаво-синьо

Въпреки че в последните години няма много сняг, всички с умиление си спомняме зимите, когато бяхме деца и радостта от снега. Сега си преставете тази радост без студа и мокрите обувки. Това представлява зимната сватбена тематика. Въпреки че отнема доста декориране, за да се превърне една обикновена зала в ледено кралство, резултатът определено си заслужава.

Така че ако искате една красива сватба с нетипична цветова гама, не се колебайте да се вгледате в природата, която ще ви предостави безкрайно много идеи. Попитайте сватбения си агент за идеи и със сигурност ще получите още вдъхновение, за да превърнете сватбата си в шедьовър.

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page