top of page

Пролетните сватби


Обикновено активният сватбен сезон се смята, че започва към май и приключва към края на септември. Това обаче не означава, че в останалото време няма сватби. Има, и още как, при това голяма част от тези сватби са поне толкова оригинални и красиви като тези през активния сезон. И понеже сега е пролет, реших да напиша една статия за пролетните сватби, а за зимните... имайте търпение!

Предимства на пролетните сватби

Основното предимство на пролетните сватби е, че има много по-малка заетост на местата за провеждане на самото тържество и на фирмите, предлагащи сватбени услуги. Нищо чудно, да получите и отстъпки от цените :) Това ви дава значително по-голям избор и намалява вероятността да трябва да правите компромиси (с датата, мястото и т.н).

Освен това, пролетта е изключително красива. Навсякъде има цветя и нацъфтели дръвчета. Времето, особено в по-късна пролет, е топло, но не горещо. Това ви дава свободата да организирате уелкъм дринк на открито без да се нуждаете от много допълнителна декорация, защото околната зеленина може да допринесе за красотата на сватбата. Разбира се, пак е добра да има шатри за моментите, когато гостите ще са навън, в случай на пролетен дъжд.

А какво да кажем за фотосесията? Представете си колко красиви снимки биха се получили сред цъфналите дървета. Дори са има лек дъждец, пак може да се използва умело от фотографите.

И не на последно място, романтиката. Всичко е в красиви розови, лилави и други пастелни нюанси, които може свободно да включите в сватбената декорация и да не се притеснявате, че няма да стоят на място. Освен това, може да включите и типично пролетни елементи в декорацията, от типа на декоративни пеперудки по цветните аранжировки. А като споменах цветята, пролетните цветя са невероятно ароматни!

Недостатъци на пролетните сватби

Разбира се, трябва да имате предвид и недостатъците на пролетните сватби. Отново започвам с мястото на провеждане на самата сватба, а именно гражданското. В неактивния сезон и особено по време на пости не всички зали работят и понякога има "дежурни" зали, които са единствените работещи през съответния ден. И ето първия компромис, пред който може би ще се изправите.

Второ, пак е времето. От една страна не е горещо като през лятото, от друга, не се знае какво да очаквате. Затова е добре сватбата да се организира на закрито за всеки случай. Ако дъждът е наистина проливен, би могъл да провали и сватбената фотосесия, освен ако младоженците не са съгласни да се намокрят.

Освен това, повечето цветя по това време са от оранжерии и няма така търсените хортензии, например (като изключим в саксии). Еустомите също са рядкост. Цветята, които най-много присъстват по това време са лалета, нарциси, люляци, рози и алструмерии (последните две, от които ги има през цялата година).

Така че пролетната сватба може да се окаже както много добра, така и много лоша идея в зависимост от самото планиране. Сватбените агенции могат да ви помогнат със съвети как да се сведе риска от лошото време до минимум, но никой не може да го предвиди със сигурност, особено предвид на това, че сватбата се организира поне месец преди самото й протичане. Също така, можем да ви посъветваме за добри варианти за аранжировки със сезонни цветя, но ако имате цветя, които са извън сезона и на които наистина държите, поръчването им може да се окаже доста скъпо.

Успех с планирането!

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page