top of page

Как да се чувстваме добре в сватбения ден, дори ако...


Дори да не сте от хората, които от малки са си мечтали и са си представяли сватбения ден, все в последните месеци сте изградили очаквания за това какво искате и какво предпочитате. Понякога в усилието всичко да бъде перфектно и да се хареса на вашите гости, много булки и младоженци забравят, че на първо място те трябва да се чувстват добре. Ако имате добър сватбен агент, може да сте спокойни, че голяма част от нещата, които сте си представяли, ще се сбъднат, но има неща, които дори най-добрите сватбени агенции не могат да предотвратят или да контролират.

Дъждовното време

Дори сватбата ви да не е градинска и да не сте планирали изнесен ритуал на открито, пак ще има определено време, в което ще трябва да сте навън. А всички знаем, че един дъжд съсипва прически и цапа рокли. За да не се стига до това, просто трябва задължително да дадете на някоя шаферка да отговаря за чадър, който да се използва при нужда. Така дъждът от изключително негативно явление, би могъл да се превърне и в плюс за сватбата. Представете си само колко романтични биха били снимките от фотосесия с чадъри в дъжда, въпреки че на място може да не е най-приятната фотосесия.

Топло време

Голямата жега също може да се окаже проблем. Най-потърпевши в повечето случаи са младоженците и фото и видео, защото имат доста време навън на жегата. Отговорът пак е чадъри, този път за предпазване от слънцето. Ако планирате изнесен ритуал или дълъг уелкъм дринк на открито, също е добре да се предвидят чадъри или шатри. Проблемът е, че бюджетът не винаги стига за тях и ми се е случвало много пъти да идват при мен роднини на младоженците и да ми казват неща от типа: "Галя, много е топло! Какво правим?" Аз, разбира се, не мога да спра слънцето и единственото, което мога да направя, е да ги упътя към най-близките сенки.

Кожни проблеми точно преди сватбата

Всички с ужас си спомняме за кожните си проблеми през пубертета и как винаги се изостряха при стрес. Възможно е сватбеният стрес да ги провокира отново. Най-важното правило е: никакви самоинициативи! Една седмица преди сватбата може и е препоръчително да отидете на козметик, но не предприемайте нищо в последния момент. И не се притеснявайте толкова за това, понеже един професионален гримьор може да направи чудеса. Освен това фотографът ще обработи снимките и само вие ще си знаете, как сте изглеждали под грима.

Изкаляна рокля

За дамите с дълги рокли, това е почти неминуемо. Винаги има къде да се изкаляте и измърсите. Носете си тебешир в чантата. Ако нещата станат грозни, креда или тeбешир отгоре върху петната върши отлична работа. Не е най-високо технологичното средство за справяне с петната, но едва ли на сватбата ви ще я има леля Мария с туба препарат за тъкани в чантата, която да изкара петната, като на реклама.

По-големите петна

Колкото повече партито е в разгара си, толкова повече шансът някой да ви омаже с нещо става по-голям. Вероятностите се повишават драстично при разрязването на тортата. Ако се случи нещо такова, не му обръщайте внимание! Фотографите и видеооператорите знаят точно от какъв ъгъл да снимат, за да избягват такива неща, а гостите ще са изпили достатъчно алкохол, за да не могат да различат кой от двамата, режещи тортата, е булката (образно казано). Така че, най-важното е да подходите с усмивка и партито просто ще продължи по старо му.

Неудобните обувки

Харесахте модел обувки, с който сте като принцеса от приказките. Разтъпкахте ги хубаво предварително вкъщи. И пак се оказа, че са неудобни. Всъщност, повечето високи обувки са неудобни, ако човек ходи дълго време с тях. Затова моят съвет е да си вземете допълнителен чифт обувки, за които сте убедени, че са удобни. Дайте ги на някоя от шаферките и й обяснете, че трябва да ходи навсякъде с Вас. Ако чантичката Ви го позволява, вземете си и чифт туфли от някой магазин за балетни аксесоари. Според мен, това е най-удобната обувка на света и поради липсата на подметка, може да я сгънете, за да стане съвсем малка.

Забравените пръстени

Разбира се, сватбеният ви агент ще ви даде инструкции какво трябва да носите в деня на сватбата за гражданското, църквата и ресторанта. Но общото правило е, че той се движи една стъпка преди вас, за да е сигурен, че всичко е добре подредено в момента, в който отидете на място. Затова внимавайте за забравени неща. Най-добрата идея е да разпределите нещата за носене на шаферките и всяка да отговаря за нещо. Но все пак, какво става, ако забравите пръстените? Просто вземете пръстените на друга, щастливо омъжена двойка и се оженете с тях. Разбира се, после ще трябва да им ги върнете. Наистина забравянето на пръстени е неприятно, но замислете се: може да си омъжите с чужди пръстени, но с чужди лични карти, не може! Така че внимавайте за нещата, които наистина са незаменими.

Размазан грим, разкопчани рокли и панталони

На всеки се случва. Особено като се вземе предвид, че сватбите са дълги и не може във всяка една секунда да изглеждате като за снимка на корица на списание. Затова, ако забележите, че нещо във визията на партньора ви не е както е било сутринта, веднага му кажете. Много по-добре е да кажете на своята съпруга, че има червило по зъбите или на своя съпруг, че му е разкопчан ципа, и да го поправите на място, отколкото да го откриете в последствие от любителските снимки на Вашите гости. Разбира се, един добър сватбен агент, фотограф или видеооператор също биха ви предупредили.

Голямото среднощно скитане

Случва се след сватбата, когато се окаже, че сте си забравили предпазните средства за първата брачна нощ. За да не се стига дотам, просто ще трябва да предвидите няколко задължителни артикула, които да сложите в дамската си чанта и да разпределите на шаферките: грим, предпазни средства, дамски санитарни материали, биоциди, захарчета, в случай, че ви прилошее през деня, аспирин, зареден телефон, пари (картите по-добре ги оставете или младоженецът да вземе), пари за оправяне на сметките с диджей, музиканти и други (или по-добре ги дайте на родителите си), лак за коса, креда или табешир, обувки, неща за гражданското и за църквата, безопасни игри, лепенки и други.

Непослушните гости

Казали сте им да дойдат в 14 часа, а те още в 13:30 чукат на вратата. Нищо не е готово, а те вече са тук. Първото, това е проява на лошо държание от тяхна страна, така че вие по никакъв начин не трябва да се чувствате притеснени, че не сте готови по-рано. Още повече, дошли са по-рано, значи да помогнат с приготовленията. Ако не искате да се стига до това, просто в поканата напишете изрично, че настоявате гостите да са точни с часовете, а не да подраняват или да закъсняват.

Каквото и друго да се случи, не забравяйте най-важното: това си е вашият ден и трябва да сте щастливи. И дори нещо да не е както сте си го представяли, не трябва да си разваляте настроението. Все пак това е денят, в който сбъдвате една от мечтите си: създавате едно семейство с човека, когото обичате!

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page