top of page

Няколко думи за домашните любимци на сватбата


В практиката си на сватбен агент съм имала доста сватби без домашни любимци, но съм имала и няколко сватби, в офертите за които фигурира "декорация на куче", "костюм за домашен любимец" и "меню за домашен любимец". За всички, които нямат и не харесват домашните любимци, това ще им се стори прекалено. Но за хората, които обичат домашните си любимци дотолкова, че ги възприемат като част от семейството си, това да празнуват сватбения си ден без тях, може да се окаже немислимо. Моето мнение е, че ако ще ви липсват, няма на кого да ги оставите и ще се притеснавате за тях, по-добре е ги вземете. Но трябва да имате няколко неща предвид.

От гледна точка на животното

Разбира се, трябва да се замисилите и за това как домашното животно би се почувствало на самата сватба. Има някои животни, които са много чувствителни към средата, в която се намират и не е добре да ги извеждате сред толкова много хора. Такива са, например, декоративните зайчета и котките. Затова пък ако имате малко кученце, в повечето случаи то не би имало против голямата разходка в деня на сватбата. По същия начин, може да ви се стори чудесна идея да облечете малкото си животинче в костюм, но за някои животни с голяма чувствителност на тялото това не е добра идея (котките, например, не е добре да се обличат, но кучетата не биха имали нещо против). Също така трябва задължително да се уверите, че никое от цветята, които ще се използват по време на цялата сватба, не е отровно за вашите любимци.

От гледна точка на гостите на сватбата

Друг фактор, който трябва да имате предвид, са самите гости на сватбата.Замислете се, че може да има хора, алергични към съответния тип животни. Трябва също да се замислите дали искате само вие да си вземете домашния любимец или ще позволите и на другите гости да дойдат с животни. Имайте предвид, че ако позволите на гостите си да си доведат домашните любимци, може да се сблъскате с хора, които са много привързани към домашната си игуана или тарантула (естествено, рядко има такива, но може и да се намерят, особено ако в семейството има малки деца: малките деца се привъзват доста силно към всякакви животни и може да настояват да си вземат гущерчетата, например). Веднъж след като сте събрали пълния списък с животните, които се очакват, трябва да информирате всички присъстващи (включително обслужващия персонал). Така хората с алергии, ще могат да вземат съответните мерки, ако това е възможно. Ако алергиите им не се поддават на медикаменти, ще трябва да избирате между госта и типа животно.

Също така, се замислете, че ако не става въпрос само за вашия любимец, трябва да вземете мерки срещу безпорядъка, който може да причинят животинките. Едва ли родителите ви са си представяли сватба с гонещи се кученца по дансинга и под масите и гризящи обувките на гостите. Може да се отдели зона за домашни любимци и да им се вземе аниматор или може да помолите всеки гост да се грижи за животното си.

От гледна точка на ресторанта

Много голяма част от ресторантите не биха позволили да се водят домашни любимци. В балните зали в повечето случаи няма проблеми, а ако сте на открито с кетъринг и позволение от общината, няма проблеми. По отношение на църквите, по принцип не трябва да се водят домашни любимци, но съм виждала как в повечето случаи не правят проблем за едно-две малки кученца, особено ако са прибрани в чанта. Ако става въпрос за други, по-големи или по-нетипични домашни любимци, в повечето случаи ще трябва да изчакат отвън.

Как да включим домашните любимци в самата сватба

Има различни варианти да включите домашните си любимци в снимките и в ритуалите. Ако правите американски тип изнесен ритуал, може да завържете торбичка с пръстените върху кученцето и някой да го доведе до младоженците по пътеката. Отново се съобразете с характера на домашния любимец: дали е социален, дали е послушен и т.н. Също така, може да го включите в снимките: може да му сложите табелка с любовни послания или да сложите негови снимки при семейните ви снимки, ако имате дърво за пожелания или маса със снимки.

Най-лудите идеи

Аз все още не съм имала твърде крайна сватба по отношение на домашните любимци, но бих се радвала да имам, понеже имам афинитет към всичко уникално. Бях чела, например, за историята на един американец, израснал с мечка, която имала нещо като кумови функции на сватбата и присъствала от самото начало до самия край. Също така ми беше харесала една английска сватба, на която булката беше дошла на церемонията си със собствения си кон. А имаше и една американска, на която совата на младоженците им носеше халките.

Така че идеи има много и животните могат да допринесат значително за настроението на сватбата, но трябва да се планира внимателно, за да може всички на сватбата, включително домашният любимец да се чувстват перфектно.

Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page