top of page

Уникалната сватба на Вихра и Пол

Много често, когато кажа, че съм сватбен агент, първият въпрос е: “О, като Дженифър Лопес?” Реално ежедневието ни минава по коренно различен начин от това, което е по филмите, стресът е много, задачите също, а крайният срок не може да се отлага. Но в същото време, това е работата, която не бих сменила с никоя друга, защото ми дава възможността да се срещам с прекрасни хора и да съм част от най-щастливите им моменти.


И ето едни от прекрасните хора, с които се запознах, организирайки сватбата им, бяха Вихра и Пол. Няма да Ви лъжа: за година съвместна работа, с Пол се видях един път, в останалото време се виждах с Вихра. Но едно ми беше ясно още преди да срещна Пол: че щом Вихра го е избрала, значи е много впечатлвавщ човек. След като се запознахме, разбрах, че не се бях объркала.


А за Вихра, мога много да кажа. Тя е един от най-спокойните и уравновесени хора, с които съм се срещала. Направо съм се вузхищавала на нейния оптимизъм. Ще дам само един пример. Младоженците живеят в чужбина, както и голям процент от гостите. За да си дойдат до България ползваха полет на British Airways и от компанията изгубиха багажа на всички. На което Вихра каза: “Ще го преживеем някак. В крайна сметка това ще остане една забавна сватбена история…


Снимки: Полина Илиева


Но нека Ви разкажа малко и за самата сватба или по-скоро дните на сватбата <3


Денят преди сватбата

Той беше също много забавен. Започна с обиколка на Пловдив и завърши с ранно салса парти и дегистация на вино, за да може гостите да се запознаят предварително.


Самата сватба:


Чаен кът:

Младоженецът и много от гостите бяха англичани. Затова Вихра реши, че на сватбата трябва да има кътче с чай и бисквити. Наистина и сватбата започнва в следобедно време: тъкмо подходящо за чай. Затова освен традиционния уелкъм дринк, имаше и чаен кът с бисквитки, а също имаше и бири и лимонади от домакините ни от Вила “Юстина”. Идеята беше на Вихра, а ние я осъшествихме и я декорирахме: в една красива винтидж масичка, в чекмеджетата сложихме захарчета, сметанки и бъркалки. Използвахме шарени чашки и красива посуда, сложихме и цветя, а гостите донесоха любимите си бисквитки от Англия.


Снимки: Екипът на Мелодика


Мемориален кът:

За съжаление, на всяка сватба има тези близки хора, които са ни напуснали преди деня на сватбата, а много бихме искали да са сред нас. За тях направихме този кът със снимки и свещи, за да почетем паметта им.


Снимки: Полина Илиева


Церемония:

Вихра искаше да е възможно най-изчистена, за да не скриваме красивата гледка с арки и пана. Затова заложихме на колони с аранжировки и бяла дървена масичка.


Снимки: Екипът на Мелодика


Музика за уелкъм дринка:

Както подобава на мястото, музиката беше лека и жизнерадостна, предимно джаз стандарти, изпълнени от Деси Андонова, със съпровод на китара от Пешо Китарата.


Снимка: Полина Илиева


Фолклорна група:

Изнесеният ритуал на Вихра и Пол не беше традиционен. По време на него направихме разчупване на питката и демонстрация на български танци, музика и хора. Всички гости бяха поканени да участват на хоро и както често става, на хорото бяха повече чужденците :) По-нататък по време на веерята, нямаше ритуали, а партито беше основно.


Снимки: Полина Илиева


Музика за вечерта:

Почти изцяло музиката беше от живи изпълнения на музиканти. Първо Ивелин Илиев застъпи с евъргрийни на пиано, за да може хората да хапнат и да се забавляват, а след това вечерта продължи с невероятно парти от Бандата на Пейо. Не е тайна, че от години работим с тях, защото са едни от най-добрите изпълнителни и правят униканли изпъления и невероятно парти.


Снимка: Полина Илиева


Apres-Ski Bar:

Както на госта от свтбите ни напоследък, и на тази имапе бар за коктейли. Този обаче беше тематичен. Младоженците са запалени скиори, затова им направихме Ски бар. За коктейлите се погрижиха Nomad.


Снимки: Полина Илиева и Екипът на "Мелодика"


Декорацията:

Вихра искаше отново декорацията да е възможно най-изчистена и съобразена с мястото и природата. Беше логично да сложим гроде в декорацията, предвид на винарната, но то не беше в сезон. Затова предпочетохме зелени ябълки и ягоди в аранжировките. Цветята бяха ранункулуси, божурести рози, рози, зеленината: евкалипт и много малко рускус.


Снимки: Екипът на Мелодика


Тортата:

И тортата трябваше да е естествена с ягоди за декорация. За нея се погрижиха от “Мон Шери”.


Денят след сватбата:

Тогава младоженците и гостите имаха организиран брънч в Хисаря.


Но най-важното, партито беше прекрасно, а спомените и усмивките все още са на лице.


Comentários


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page