top of page

Сватба в Голф “Света София”

Едно от любимите места за сватба, както на булките, така и на сватбените организатори, е “Света София” голф. От дестинациите около София, той е една от най-близките и пътят до него е доста добър, предимно по магистралата за Пловдив. Мястото е буквално на 10 минути от резиденция “Врана”, а в близост е църквата “Св. Св. Петър и Павел”, която често се използва за църковни ритуали.


По отношение на гражданските ритуали, на територията на голфа, може да се осъществи истински ритуал с длъжностно лице, което идва на място и бракосъчетава наистина младоженците. Големият плюс на този вариант е, че печелите незабравимата гледка и простор на голфа, по време на цялата сватба.


И така, малко за самото място. Откакто съществува, голфът претърпя много трансофрмации за добро. Първоначално залата беше разделена от камина по средата и капацитетът й беше около 120 души. В момента съвсем спокойно могат да се сложат поне 18 маси и всичките ще имат видимост към младоженската. През годините се достроиха и допълнително стаи, а тази година започна изграждането на още повече стаи за настаняване на гостите. Също така за следващия сватбен сезон, са планирали реновиране на залата за сватби.


Като обслужване мястото е отлично и сервизът е много красив. Покривките са поддържани, без петна или дупки от цигари. Винаги са изгладени, хангалите (платнените салфетки) са от качествен плат. Храната е безупречна, а самото обслужване е едно от най-добрите в България.


Както казах и ние, организаторите, обожаваме това място. С голфа се работи изключително лесно и приятно, те винаги съдействат и никога няма ситуации да отидем и да не са подредени масите, да няма младоженска маса или друго. Винаги съдействат с каквото е необходимо. Отделно като хора са много приятни и събитията там винаги минават с усмивка.


Ритуалите най-често се случват на поляната пред голф игрището, като в далечината се вижда езерото. Изключително удобство е, че там има стационарни шатри, под които се слагат коктейлните маси, така че дори да е много топъл ден, гостите могат да се скрият от слънцето там. Има и бар, който ние винаги декорираме красиво.


По отношение на ритуала, разполагат с 2 арки, които могат да се използват и предоставят бели градински столове. Имат и красива бяла ритуална масичка. Ние доста често декорираме техите арки, защото са в най-търсените напоследък форми: кръгла и арка куб, така че рядко ни се налага да носим наши арки.


Много по-рядко младоженците предпочитат ритуалът да е на терасата към залата, а в случай на дъжд, ритуалът се мести под стрехата на долния ресторант. И като говорим за времето, нашият съвет е никога да не започвате ритуалите и уелкъм дринка преди 17:30 часа, защото температурите са много високи, а слънцето е много силно. Късният следобед и привечер ще е много по-приятно за гостите Ви.


След ритуалът, снимките и уелкъм динка, гостите се настаняват в залата за сватби. Самата зала подлежи на декориране с всякакви видове цветове и декорации, понеже е много изчистена и стилна. Правили сме и много тематични сватби там. По време на вечерта Ви съветваме да откраднете няколко момента за снимки по време на залеза. Стават невероятно красиви. Залезът се вижда отлично и от терасата на ресторанта, където пушачите могат съвсем удобно да запалят цигара.


Също може да поканите гостите на терасата за разрязването на тортата или зарята. Зарята се случва до 22 часа, а разрязването на тортата обикновено е към 23 часа, така че вече е тъмно и се вижда ефектната декорация от лампички по терасата тип “Звездно небе”. Можете да допълните и с бенгалски огън, който прави чудесни снимки.


И така, ако търсите наистина приятно и спокойно сватбено преживяване на място с невероятна природа и гледка, то Голф “Света София” е много подходящо място за Вашата сватба.


Оставяме Ви с тази галерия на сватби, които сме правили в там.

Comments


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page