top of page

Ниските аранжировки: как да ги разнообразим

През годините сме Ви показвали какви ли не аранжировки и декорации за масите на гостите. Но както и с всичко друго, и в това има различни тенденции. До преди 3-4 години, предпочитаните аранжировки бяха големи, високи и класически. В последните години обаче, все по-често двойките избират ниски и нетрадиционни варианти за декорация на масите. Затова решихме да посветим днешната статия на ниските и нестандартни аранжировки за масите на гостите.


Ако искате масите на гостите да са по-нетрадиционни може въобще да пропуснете централната аранжировка на масите на гостите. В този случай, можете да заложите на елементи, които да компенсират липсата й. А има и варианти да разнообразите централната аранажировка с вида цветя или предмети по темата на сватбата. Ето няколко идеи:

Индивидуални мини букети:

Вместо една голяма аранжировка, можете да поставите на всяка маса малък индивидуален букет. В малки вазички, купички или стъкленички, могат да бъдат направени букети с нежни цветя като рози, лалета или маргаритки. Това ще придаде интимност и уют на всяка маса. Освен това малките аранжировки са изключително симпатични и всички много им се радват.

Естествени материали:

Основата на аранжировката може да бъдат малки дървени кашпи; сламени шапки; стъклени буркани, покрити с камъни или пясък. Около аранжировката като акцент може да добавите нещо, което Ви изразява или нещо от живота Ви. Ако не се сещате за такъв акцент, то може да добавите свещници, мини дървени сърца, ветрила, различни декоративни плодове, листа от рози, кристали. При този вариант може да си позволите рамката за номерца да е по-екстравагантна.

Нестандартни съдове:

Представете аранжировките си в нестандартни съдове, които да добавят уникален и интересен вид на масите. Например, стари книги, чаени чаши или метални кутии като база за цветята.


Нестандартни предмети вместо аранжировки:

Особено, ако е тематична сватба, можете вместо аранжировки, да сложите на масата предмети по темата на сватбата. Ако темата на сватбата е свързана с книги, можете да сложите книга с мастилница и перо. Ако темата на сватбата е свързана с различни националности, можете да сложите предмети, символизиращи националността.


Плодове в аранжировките:

Зеленчуци по-рядко сме слагали по аранжировките, но пък плодовете редовно присъстват в сватбените ни декорации. Най-често слагаме лимони, мандарини, ябълки, грозде, ягоди, портокали, тикви, но изборът не е ограничен до тях. А имахме и сватба на билкова тематика, на която в центъра на всяка маса имаше саксийка със съотвената билка и други предмети.


Стъкленички с пампаска трева, евкалипт или други нетипични цветя:

Вместо стандартните аранжировки от една поставка с цветя на гъба (пиафлора), все по-често правим малки стъкленички с цветя и зеленини. Ако изберете от по-нетрадиционните зеленини и растения, определено такъв тип растения ще направят впечатление. Ето и няколко идеи с какво да напълните малките си вазички: евкалипт, протея, аспарагус, италиански рускус, стрелиция (райско цвете). гревиллея, пампаска трева и други.


Предимстовото на такъв тип декорация е, че гостите много повече я забелязват. Ако е голяма и пищна, обикновено прави впечатление на гостите. Ако е малка и спретната, може да остане незабелязана. Но ако я разнообразите по някой от описаните начини, бъдете сигурни, че ще се коментира и ще се забележи.


А сега Ви оставяме с тази галерия от наши декорации, които са с нетипични ниски аранжировки:


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page