top of page

Масите на гостите: интересни идеи

Честа тенденция: когато говорим с младоженците за декорация, обикновено те ни пращат снимки с декорации, които им харесват и това винаги са снимки на масите на гостите или на арки, но почти никога на младоженска маса, букети и т.н. Затова днес повдигаме въпроса за декорацията на масите за гостите.


И както винаги сме казвали, красотата е в детайлите. Затова Ви даваме идеи какви детайли да включите при декорацията на масите на гостите.

1. Естествените цветя

Цяла седмица Ви показваме в инстаграм леки декоации с естествени цветя на масите на гостите и Ви показваме как при една красива сватбена локация, дори малко декорация с естествени цветя седи прекрасно и напълно достатъчно. Разбира се, ние обожаваме и пищните декорации с високи поставки с мноооого естествени цветя, но кое е по-подходящо, е добре да се коментира с младоженците според избрания ресторант и търсения ефект. Но като цяло, свежи цветя са страхотен начин да придадете красота и стил на масите.


2. Подложни чинии:

Те са особено чест елемент на нашите сватби, защото придават завършеност на подредбата на масите. Отделно са индивидуален детайл, който няма как гостите да не забележат. Подложните чинии могат да са в цвета на сватбата или да са прозрачни, а понякога имат само лек златен или сребърен елемент за акцент. За бохо сватбите пък предлагаме ратанови подложки за чиниите, които също седят много красиво и стилно.


3. Принт материали: имената на всеки от гостите; номерца на маси

Гостите винаги се чувстват персонално уважени, ако видят името си на масата. Но това отваря допълнителна работа на младоженците, защото трябва да помислят не само коя маса с колко човека ще е, а и кой до кого ще седи. В допълнение, персонализираният дизайн на тези принт материали допринася за цялостната красота на масата.


4. Свещи:

Малките свещи могат да създадат романтична атмосфера. А високите тънки свещи правят събитието по-официално. Като цяло, свещите допринасят за уюта на залата, но имайте предвид, че и за температурата. Ако залата е с нисък таван и прекалите със свещите, може да стане още по-задушно.


5. Лични послания:

Ръчно написани благодарствени послания от Вас към всеки гост са чудесен начин да изразите признателност. Или пък референция към нещо, което сте преживяли с човека. Може също така да е любим цитат от книга или филм/пиеса, интересен факт за връзката с младоженците с гостите на масата или друго нещо. Важното е да е персонализирано.


6. Миниатюрни фото рамки:

Поставете снимки на Вас и Вашия партньор или на споделени спомени с всеки гост. Подобна идея е да намерите снимки на всеки от гостите (от фейсбук/инстаграм или другаде) и да използвате приложение да ги превърнете в карикатура, в рисунка или нещо такова. Ако изберете да поставите свои снимки, е добре да обясните какви са те и откъде са, какъв е споменът Ви с тези снимки.


7. Подаръци за гостите:

Помислете за малки подаръци като свещи, медчета, сапунчета и други, които гостите могат да вземат с тях. Най-добре е да са практични подаръци, които да влязат в употреба, а не да останат завинаги в някой шкаф. Можете да погледнете и статията ни в блога за подаръчета за сватби.


8. Менюта и напитки:

Поставете индивидуални менюта или картички с имената на коктейлите, които ще се сервират. Хората обичат да се осведомени какво ще ядат и ще пият. В допълнение, така няма да се налага на сервитьорите да обясняват, че няма предвидено Мартини, например.

Изборът зависи от Вашите предпочитания и стил на сватбата. Можете да съчетаете различни идеи от този базов списък, за да създадете незабравимо преживяване за Вас и Вашите гости.
Comments


Още...
Накратко
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • c-facebook
  • Pinterest Classic
  • Twitter Classic
bottom of page